maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kakkupohja

Tämä postaus ei liity kynsiin, joten skippaa, jollei kakut kiinnosta ;)

Elikkäs ajattelin laittaa tänne ihan valokuvina kakku/kääretorttupohjan teon, koska tein vähän aikaa sitten jaliskenttäkakun.

Ohje :)

4 munan kakkupohja

4kpl munia
1,5 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdotat huoneenlämpöiset munat ja sokerin.


Käsivatkaimella saa vatkata reilun 5 minuuttia.
Vaahto on valmista kun siihen pinnalle jää kahdeksikon kuva. Alla oleva kuva :)


Vaahto on valmista. Voit lisätä kuivat aineet siivilän läpi.


Sekoita varovaisesti jauhot taikinaan ja levitä pellille. Tai kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kääretorttua uunissa noin 7 minuutti ja kakkupohjaa noin 40 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

 Kumoa kääris sokeroidulle leivinpaperille ja itse laitan kosten pyyhkeen siihen kumotun pohjan leivinpaperin päälle hetkeksi. Kakku irtoaa helpommin :)

Ja tältä näytti kakku. 

Väri jäi hailakaksi. Olenkin jo sittemmin tehnyt tilauksen kakkutaitureilta kunnon väreistä.

Spagettityllalla olis tohon saanu komeet ruohot, mutta toiveena oli kermavaahtoa.

That´s it folks !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittavaa niin hyvässä kuin pahassa :) Kiitos :)